Rolling Bandy

Koko perhe liikkumaan yhdessä

Nummelassa on mahdollista harrastaa rollingbandyä koko perheen yhteisin voimin Vihdin Tennishalli ei ole vain tennishalli vaan oikea monitoimihalli, jossa pelataan tennistä, sulkapalloa, squashia, salibandyä, golfia ja vähemmän tunnettua rollingbandyä. Rollingbandy on salibandystä johdettu pienempi laji, jonka pelialueeksi sopii squash-areena. Lajin on kehitellyt jo vuosia sitten Vihdin Tennishallin ja Liikuntasammon omistaja ja toimitusjohtaja Pentti Lagus.

  • Halusin kehittää lajin, jota koko perhe voi pelata yhdessä ja tässä vuosien aikana rollingbandyä on yritetty saada isommalle yleisölle tutuksi, mutta tähän kotikulmille laji on jäänyt, kertoo Pentti. Rollinbandyssä on pienet maalit ja vähemmän pelaajia. Sitä voi helposti pelata jo perheen sisäisesti, kunhan saa kerättyä 2+2 hengen joukkueet. Lajia voi harrastaa luonnollisesti myös aikuiset ja se sopii loistavasti pienimuotoiseen yritystapahtumaan haastelajiksi.

Koko perheen voimin liikkeelle

Toivon perheen seitsemän vuotias Mikael-poika tutustui salibandyyn MLL:n kerhojen kautta, mutta valitettavasti kävi niin, ettei hänen ikäryhmässään ollut joukkueissa tilaa. Isä Jari ja äiti Riikka Ali-Lekkala-Toivo ovat löytäneet Liikuntasammon rollingbandystä loistavan liikuntamuodon koko perheelle, johon myös perheen kaksi vuotias Markus pääsee osallistumaan.

  • On ollut hienoa nähdä kuinka molemmat pojat ovat kehittyneet hurjasti pallonkäsittelytaidoissaan peliä pelatessaan, kertoo perheen isä Jari Toivo. Eikä pelit aina pääty isän voittoon, vaan aika tasaisilla tuloksilla ollaan pelattu. Mikael tykkää pelata äidin ja isän kanssa, eikä pikkuveljen mukana olo ole haitannut. Rollingbandy ei aivan vastaa salibandyä, mutta pienempänä joukkuelajina tarjoaa mahdollisuuden harrastaa mailapelejä jo perheen kesken. Rollingbandystä on tullut perheelle yhteinen liikuntamuoto, joka virkistää hyvin työpäivän jälkeen venhempia ja tarjoaa perheelle liikunnallisen ja kehittävän yhteisen hetken.
  • Lasten ehdoilla tässä mennään ja lajia voi suositella kaikille perheille. Kannattaa tarttua Pertin tarjoukseen ja tulla kokeilemaan. Laji tarjoaa hyvän liikuntahetken kaiken ikäisille eikä varusteet maksa paljoa.

Haastamaan toisia perheitä

Liikuntasammon Pentti Lagus tarjoaa kaikille lajista kiinnostuneille perheille ensimmäisen tutustumiskerran maksutta. Rollingbandyä pääsee aloittamaan helposti, sillä Liikuntasammosta saat ensimmäiselle kerralle välineetkin lainaksi, jos omia mailoja ei ole vielä. Kannattaa soittaa Pentille Liikuntasampoon ja varata tutustumisaika.

  • Olisi hienoa jos muutamakin perhe löytäisi lajista omansa ja saisimme pienimuotoisia haasteotteluita perheiden välille. Liikuntasampo lähtee kyllä sitten sponsoroimaan tälläisia miniturnauksia palkintojen suhteen mielellään.

Liikuntasammosta vielä vakiotunteja saatavilla

Liikuntasampo on auki joka päivä aina ilta kello 22 saakka ja arki-illoille ja varsinkin päiväsaikaan on hallilta saatavilla vakiotunteja niin tennikseen, sulkapalloon, salibandyyn kuin myös squashiin. Liikuntasammon kotisivuilta voi käydä tarkastamassa hinnat, mutta pelituntien varaukseen ja kyselyihin kannattaa käyttää puhelinta.